Hae tästä blogista

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

ruoasta, painonnoususta, lenkkeilystä

Voi luoja että rakas teki hyvää ruokaa. Possun ulkofileetä nuijittuna,leivitettynä ja paistettuna paahtoleivän päällä. Välissä bearnaisekastiketta,ohelle salaattia ja lohkoperunoita.
Mulla on hyvät oltavat.

Toinen juttu onkin sitten se, että mitä saisin syödä. En sitte mennyt tänäänkään lenkille. Aamulla söin leipää, ana-nuudeleita (niitä vähäkalorisia pirkkanuudeleita) ja hedelmiä. Nyt sitten kunnon ökyrasva-annos. Ehkä mä taas huomenissa aloitan lenkkeilyn.

Olen nyt parin viikon ajan tehnyt 4 krt viikossa 8 km kävelylenkkejä. Pelkään, että kun nyt raskausviikkoja on jo 32 (kohta), joudun pian lyhentämään lenkkejä. Toistaiseksi kahdessa viikossa paino ei kotipuntarin mukaan ole noussut.

Mullahan tämä paino on noussut raskauden aikana 12-13 kg. Riippuen missä on punnittu. Neuvolatädit muistuttavat aina, että vaa'at eroavat toisistaan. Tämä on kolmas paikkakunta , jossa käyn neuvolassa (alkuraskauden kävin opiskelupaikkakunnallani, kesällä oltiin pohjoisessa ja nyt sitten "lopullisessa" sijainnissa pohojanmaalla). Minusta tuo painonnousu on ollut tosi hurjaa ja liiallista.


Tavoitteenani oli alunperin kokonaisnousuksi max 15 kg. Nyt jännittää, paljonko loppuraskaudessa tulee. Yritän pitää painonnousun maksimissaan 500g/vko. Toisaalta en huolestuisi, jos se ei nousisi ollenkaan seuraavan 8 viikon aikana. Surisin, jos se nousisis enemmän kuin 500g/vko, koska se ei kuulemma ole hyväksi. Enkä todellakaan halua ylimääräistä rasvaa. Paino saa nousta, jos se tulee puhtaasti normaalista sikiön kasvun ym. seurauksena. Olen jo miettinyt, millä tahdilla haluan pudottaa ylimääräiset kilot.
Joulukuusta toukokuuhun tahdon pois 10 kg. Jos synnytyksessä lähtisi 5 kg, 10 kg on pakko lähteä kevään aikana. Mä niin vihaan näitä REISIÄ. Kauheat selluliittihöllyvät PYLVÄÄT. Suonette anteeksi tämän avautumisen. It's a crisis.

Sängyssä ihan inhottaa katsoa omaa olemusta. Maha on minusta kiva , sitä en itke yhtään. Siellä kasvaa mun - meidän - möykky möykkynen, oma rakas vauwwa <3. Aion kuitenkin synnytyksen jälkeen palata melko tiukkaan ruokavalioon, josta kirjoittelen lähemmin sitten kun sen aika on. Nyt keskityn suunnittelemaan loppuraskauden ruoka- ja liikuntaohjelmaa. Ja tietysti vauvailemaan. (Nytkin kudon uusia villapökiä).

Mulla on ollut ihan sairas ikävä juoksemaan ja jumppiin. Ensi viikolla yritän palata takaisin kuntosalille.Vihaan nuita reisiä NIIN paljon. Toivon, että voisin ensi kesänä aloittaa juoksemisen. Keväällä on vielä ehkä vältettävä sitä, jos yhtään lääkäri pelottelee kohdunlaskeumalla. Keväällä aion käydä salilla, jumpissa ja joogassa. Tavallaan alan oikeasti kaivata hullun paljon jo omaa kehoa. Pelottaa, että multa ei lähdekään YKSIKÄÄN raskauskilo (vaikka kaikki väittävät, että kyllä ne siitä katoavat). Entäpä jos eivät...

Muutenhan tämä elo on ihan leppoisaa. Ei ihmeellisiä vaivoja kehonmuutoksia lukuunottamatta. Toistaiseksi kaikki hyvin. Tiistaina on neuvola, joten siellä kuullaan sitten tuomiota tai muuta. Ensi viikolla lenkkiä ja salia. Kohta liikuntasuunnitelmaa. :) Mut ensiks kaffee.